Om mig

 

Martha Thernsjö

Att utbilda mig till psykosyntesterapeut är ett av de bättre besluten jag tagit under mitt 60 år långa liv. 

Jag har 25 års yrkeserfarenhet som kommunikatör i mestadels stora internationella företag och de senaste tio åren som projektledare för ett antal klimat- och hållbarhetsprojekt i Örebro län.

För drygt tio år sedan tog jag steget och flyttade från Stockholm till Tiveden för att försöka leva hållbart och så nära naturen som möjligt. Ytterligare ett av mina bättre beslut i livet. Det har varit en otroligt lärorik och ”ödmjukande” resa och process som jag delar med min kära man Anders.

Förutom ren praktisk kunskap och färdigheter som t ex att odla och ta hand om djur, med allt vad det innebär, har jag framförallt insett att allt, precis allt handlar om relationer. Och det är i mötet med andra människor som lever i bygden, i mötet med mina klienter, i kontakten med naturen och skogen omkring mig, med korna, fåren och allt vi odlar, som jag är närvarande och levande. Mer levande och i kontakt med mer av mig själv och livets väv som jag är en del av.

Att utbilda mig till Psykosyntesterapeut och själv gå i terapi är för mig ett fredsarbete. Ett inre såväl som yttre fredsarbete. Det ger mig en inre frid, med större tillgång till mer av mig själv och min potential och förmåga att hjälpa andra att finna sin inre frid. Något som jag ser som ett första steg till att vi människor kan leva och interagera i fred med varandra och med jorden.

Martha Thernsjö, fotograf: Lina Vestman